Veelgestelde vragen

1. Wat zijn de cursustijden?

Created with Sketch.

De cursussen beginnen altijd om 20:00 uur en eindigen om 22:00 uur. 

2. Waar worden de cursussen gegeven?

Created with Sketch.

De complete cursus en de minicursussen worden gegeven bij mij in de woonkamer. Mijn adres is Dick Bosstraat 177, 1336 CZ Almere (Buiten). De privé- en de herhaalcursussen geef ik bij jullie thuis.

3. Vanaf wanneer kan ik mij aanmelden?

Created with Sketch.

Aanmelden kan je de gehele zwangerschap doen. Wel is het aan te raden om er voor te zorgen dat je de laatste cursusavond plaatsvindt voor je 37e zwangerschapsweek.

4. Welke cursus past het beste bij ons?

Created with Sketch.

Dit hangt helemaal van jullie wensen af.  De complete cursus geeft de meeste informatie en meer oefenmomenten voor de ademhalingstechnieken, maar de cursus moet natuurlijk in jullie agenda passen. 

5. Wordt de cursus vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Created with Sketch.

Afhankelijk van je zorgverzekeraar wordt de cursus geheel, gedeeltelijk of helemaal niet vergoed. Raadpleeg de polisvoorwaarden van je zorgverzekering om te ontdekken welke vergoeding er voor jullie geldt.


6. Wanneer wordt de aanmelding definitief?

Created with Sketch.

Direct na aanmelden is de inschrijving definitief. Kosteloos annuleren kan tot 4 weken voor de startdatum.  

Bij annuleren tussen de 4 en de 2 weken voor de startdatum betalen jullie nog 50% van het cursusgeld.

Binnen 2 weken voor het starten van de cursus kan de cursus niet meer geannuleerd worden.

Meer informatie kun je terugvinden in de Algemene voorwaarden van de Vereniging Samen Bevallen.


7. Hoe kunnen wij betalen?

Created with Sketch.

Na aanmelden ontvangen jullie een bevestiging en een factuur. Het cursusgeld dient voor aanvang van de eerste cursusavond te worden overgemaakt naar het rekeningnummer vermeld op de factuur, maar jullie kunnen het cursusgeld ook contact betalen tijdens de eerste cursusavond.


8. Ons kindje is (te vroeg) geboren, maar we hebben de cursus nog niet afgerond. Krijgen wij (een deel) van ons cursusgeld terug?

Created with Sketch.

Dat hangt geheel af van de situatie: hoeveel lessen hebben jullie wel kunnen bijwonen en hoeveel te vroeg is jullie kindje geboren? In de regel geldt dat er geen cursusgeld wordt terugbetaald als de cursus al is begonnen omdat de cursusplek dan al definitief voor jullie is.  Maar neem vooral contact met mij op, dan bedenken wij samen een passende oplossing!