Kraamzorg

 

De geboorte van nieuw leven is zoveel meer dan alleen de geboorte van een nieuw kindje. Ook jij krijgt een nieuwe rol. Je wordt vader of moeder van dit kindje. Of het nou je eerste kindje of een volgend kindje is, ook jij moet wennen aan je nieuwe rol en de nieuwe situatie.

Tijdens de kraamweek ben ik er graag voor jullie. Samen gaan we er voor zorgen dat jullie kunnen terugkijken op een waardevolle kraamweek en een fijne start voor jullie als gezin. Omdat wij elkaar voor de kraamweek al leren kennen en ik jullie wensen voor de kraamweek ken, weet ik goed wat jullie als gezin nodig hebben en kan ik jullie een kraamweek op maat bieden. 

Kraamzorg op maat

 Als je kiest voor kraamzorg van Praktijk Bevallen, dan kies je voor:

♥ Een vrijblijvend kennismakingsgesprek via Zoom. Bij een wederzijdse klik volgt de aanmelding via [email protected].

♥ Tussen week 28 en week 32 van de zwangerschap kom ik bij jullie thuis voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we al jullie wensen en behoeftes voor in de kraamweek, zodat ik jullie echt kraamzorg op maat kan bieden. Als jullie kiezen voor een volledige begeleiding van mij als jullie doula-/geboortecoach of als jullie ook een zwangerschapscursus van Praktijk Bevallen volgen, dan start dat ook in deze periode. Zo leren wij elkaar voor de bevalling en de kraamtijd dus al erg goed kennen.

♥ In de kraamweek ben ik er voor jullie. Deze week zal in het teken staan van rust en verbinden. Ik zal er voor zorgen dat jullie alle rust krijgen die nodig is om te werken aan een fijn herstel en tegelijkertijd zorg ik dat jullie alle ruimte krijgen om te verbinden met jullie kindje.

♥ Ik geef graag net een beetje meer. Voedzame maaltijden, ontspannende kraambed-/post-partum massage en babymassage die al in de kraamperiode kan worden toegepast is wat jullie van mij altijd kunnen verwachten, naast natuurlijk alle standaard taken die horen bij mijn werk als kraamverzorgende.

♥ Ook na de kraamweek sta ik nog graag voor jullie klaar. Wil je nog even bijslapen, een fijne massage, een lekkere maaltijd of gewoon een luisterend oor? Neem dan gerust contact op voor het plannen van een losse afspraak.

♥ Combineren jullie kraamzorg en doula-geboortecoachbegeleiding van Praktijk Bevallen, dan ontvangen jullie een korting van € 200,- op mijn doula tarief.

♥ Ik ben aangesloten bij KraamMarkt. Zij hebben een contract met alle zorgverzekeraars. Afhankelijk van het soort zorgverzekering die jullie hebben afgesloten wordt de kraamzorg deels of volledig vergoed (bij sommige verzekeraars betaal je een eigen bijdrage. In 2024 is dat € 5,10 per uur)

Geboorte-coach/Doula

 

“Bevallen is een teamsport, dat hoef je niet alleen te doen”!


Ik gun jou en jouw (geboorte)partner een fijne begeleiding tijdens de zwangerschap, de geboorte en in de kraamperiode. Ik ben dan ook graag onderdeel van jouw geboorteteam. Samen gaan we er voor zorgen dat we kunnen terugkijken op een fijne bevalling. We gaan op zoek naar dat wat jij nodig hebt om van de bevalling, hoe en waar deze ook zal zijn, een positieve ervaring te maken.


Als jouw geboortecoach ben ik hét vertrouwde gezicht. We leren elkaar tijdens meerdere afspraken bij jou thuis goed kennen. Tijdens de bevalling ben ik daar als professional om mij volledig met jouw en je (geboorte)partner bezig te houden. Ik kan mij volledig richten op jullie wensen en behoeftes.


Omdat ik graag klaar sta voor iedereen die dat wil, bied ik mijn diensten in verschillende pakketten aan, tegen een vaste prijs. Zo weet je vooraf al precies waar je aan toe bent.
 

Pakketten

Doulabegeleiding Basis

Het Deluxe pakket bestaat uit de volgende onderdelen: 

 • Een vrijblijvend kennismakingsgesprek
 • 3 afspraken van ongeveer 1,5 uur bij jullie thuis. Tijdens deze afspraken leren wij elkaar goed kennen
 • Het in kaart brengen van je geboortewensen, indien gewenst maken wij hier samen een (visueel) geboorteplan van
 • Vanaf week 38 van de zwangerschap tot aan de geboorte sta ik 24/7 voor je klaar om opgeroepen te worden voor de geboorte
 • Continue begeleiding tijdens de bevalling, vanaf het moment dat jij dat prettig vindt tot ongeveer 2 uur na de geboorte
 • Een uitgebreid digitaal verslag van de geboorte (inclusief foto’s/film indien gewenst)
 • Tijdens de gehele begeleiding bereikbaar voor al je vragen
 • Gratis gebruik van de GeboorteTens
 • 10% korting op de huur van een bevalbadKosten: € 1150,- excl. reis- en eventuele parkeerkosten*

* Ik reken vanaf 15 km € 0,29 per kilometer 

Doulabegeleiding Uitgebreid

Wil je maximaal gebruik maken van mijn dienstverlening, dan kun je kiezen voor het Super Deluxe pakket. Bovenop alles wat je krijgt bij het Deluxe pakket, bestaat het Super Deluxe pakket uit de volgende onderdelen:

 • Vanaf week 37 van de zwangerschap sta ik al 24/7 voor je klaar om opgeroepen te worden voor de geboorte
 • Wanneer je dat fijn vindt ga ik mee met een bezoek aan de verloskundige/gynaecoloog
 • Inclusief de privécursus Samen Bevallen (ik zal hiervoor nog 3 keer bij jullie thuis komen, wij zullen elkaar voor de bevalling dus zeker 6 keer ontmoeten bij jullie thuis)
 • Een uitgebreide zwangerschapsmassage van ongeveer 1 uur op een tafel speciaal voor zwangere vrouwen
 • Naast de digitale versie, ontvang je ook een mooi geprint en gebonden verslag van de geboorte
 • Gratis gebruik van het bevalbad  en de GeboorteTens


Kosten: € 1525,- excl. reis- en eventuele parkeerkosten*

* Ik reken vanaf 15 km € 0,29 per kilometer

 Doulabegeleiding Last minute

Ben je 35+ weken zwanger en heb je toch besloten graag een geboortebegeleiding te willen, dan kun je voor dit pakket kiezen. Dit pakket bestaat uit de volgende onderdelen:

 • 1 afspraak van ongeveer 1 uur bij jou thuis, tijdens deze afspraken bespreken we jouw wensen en leren we elkaar goed kennen
 • Vanaf week 38 van de zwangerschap tot aan de geboorte sta ik 24/7 voor je klaar om opgeroepen te worden voor de geboorte
 • Continue begeleiding tijdens de bevalling, vanaf het moment dat jij dat prettig vindt tot ongeveer 2 uur na de geboorte
 • Een uitgebreid digitaal verslag van de geboorte (inclusief foto’s/film indien gewenst)
 • Tijdens de gehele begeleiding bereikbaar voor al je vragen
 • 10% korting op de huur van een bevalbad
Kosten: € 875,- excl. reis- en eventuele parkeerkosten*

* Ik reken vanaf 15 km € 0,29 per kilometer 

Los consult

Heb je naast de afspraken vanuit het pakket behoefte aan nog een extra afspraak, dan zijn deze ook los te boeken.

Ook voor iedereen die behoefte heeft om dieper in te gaan op een onderwerp, maar die geen cursus en/of doulabegeleiding wilt, ben ik er. Hiervoor zijn losse consulten heel erg geschikt.

Onderwerpen die tijdens een los consult besproken worden zijn geheel in te vullen naar jullie wens. Denk bijvoorbeeld aan het voorbereiden op een inleiding of keizersnede, de borstvoeding, overtijdsbehandeling, aanleren van ademhalings- en ontspanningstechnieken, massagetechnieken enzovoorts.

Een los consult is een afspraak van ongeveer 1,5 uur bij jou thuis.

Kosten: Vanaf € 65,- excl. reis- en eventuele parkeerkosten*

* Ik reken vanaf 15 km € 0,29 per kilometer 

Specials

Opstellen GeboortePlan

Een bevalling laat zich niet plannen. Toch kan het heel fijn zijn om van te voren na te denken over wat jullie wensen zijn ten aanzien van de bevalling. Kennen jullie al jullie opties? En hoe denken jullie dan over deze opties? Liggen jij en je (geboorte)partner op 1 lijn? En wat nou als de bevalling niet helemaal gaat zo als gehoopt, wat hebben jullie dan nodig om wel positief terug te kunnen kijken op de bevalling? Al deze vragen gaan wij met elkaar beantwoorden. Samen gaan we aan de slag met het in kaart brengen van jullie geboortewensen.

♥ Jullie ontvangen van mij een digitale vragenlijst die jullie samen gaan invullen

♥ Na het invullen van de vragenlijst ontmoeten wij elkaar online en zal ik wat verdiepende vragen stellen om jullie wensen nog duidelijker in kaart te brengen

♥ Ik ga voor jullie aan de slag; ik maak zowel een uitgebreid geschreven plan, als ook een samengevat plan in een visuele versie (met plaatjes). Deze ontvangen jullie digitaal.

♥ Wij ontmoeten elkaar voor de tweede keer online, zodat we samen de puntjes op de 'i' kunnen zetten.

♥ De definitieve geboorteplannen ontvangen jullie daarna digitaal van mij  

Kosten: € 45,-

Overtijdconsult

Laat jullie kleintje al een tijdje op zich wachten en willen jullie een inleiding proberen te voorkomen, dan kunnen jullie bij PraktijkBevallen.nl een overtijdconsult boeken.

Officieel spreken we van overtijd zijn na 42 weken zwangerschap, maar vaak neemt de druk na de 40 weken al wat toe. De omgeving begint onrustig te worden, er wordt vaak al gesproken over inleiden als de bevalling niet spontaan op gang komt. Als jullie je daar niet prettig bij voelen en jullie de kans op een spontane start van de bevalling willen vergroten, dan is een overtijdconsult iets voor jullie.

♥ Na 41 weken zwangerschap kan ik bij jullie thuis langs komen voor het overtijdconsult. Word je eerder ingeleid of gestript? Dan kan ik ook eerder al langskomen.

♥ Ik breng een lekkere thee mee en onder het genot van een kop thee gaan we in gesprek. Er is alle ruimte om al je angsten, zorgen en twijfels uit te spreken. Vaak lucht dit al enorm op en komt er meer ruimte voor ontspanning.

♥ We starten met het langs gaan van verschillende drukpunten (acupressuur) om de bevalling op te wekken. Deze leer ik ook aan je (geboorte)partner, zodat jullie dit zelf nog kunnen herhalen indien dat nodig is.

♥ Daarna gaan we met de rebozo (geboorte-/bevaldoek) ontspanning brengen in je bekkengebied en je baarmoeder.

♥ Wanneer je bekkengebied en je baarmoeder goed ontspannen zijn gaan we verder met een voetreflexmassage.

♥ Vervolgens herhalen we nog een keer alle drukpunten.

♥ We sluiten af met een polariteitsmassage. Deze massage speelt in op je energiehuishouding. Je gaat op je zij op bed of de bank liggen en ik plaats mijn handen op 2 punten op je lichaam. Zo blijven we ongeveer een half uur zitten.

♥ Een overtijdconsult is vaak erg succesvol, maar uiteraard kan ik geen slagingsgarantie afgeven. De meeste bevallingen komen binnen 36 uur na het consult op gang.

Kosten: € 75,- excl. reis- en eventuele parkeerkosten*

* Ik reken vanaf 15 km € 0,29 per kilometer 

Stuitconsult

Ligt jullie kindje niet met zijn of haar hoofdje in jouw bekken, maar met de billetjes of voetjes, dan ligt je kindje in een stuit. Je hebt dan de keuze voor een keizersnede of een vaginale bevalling. Wil je jullie kindje uitnodiging om met het hoofdje naar beneden te gaan liggen dan kan een stuitconsult daar bij helpen.

♥ Ik kom hiervoor bij jullie thuis en geef uitleg over wat we gaan toen tijdens het consult en hoe groot de slagingskans is.

♥ We gaan een aantal houdingen oefenen die het voor je kindje makkelijker kunnen maken om te draaien.

♥ Je krijgt van mij een rebozo (geboorte-/bevaldoek) massage.

♥ We gaan aan de slag met moxa. Dit nodigt jullie kindje uit om te draaien. De moxasticks laat ik bij jullie achter, zodat jullie er ook na het consult mee aan de slag kunnen.

♥ We sluiten af met een voetreflexmassage waarbij ik ook bepaalde drukpunten in je voet behandel. 

Kosten: € 75,- excl. reis- en eventuele parkeerkosten*

* Ik reken vanaf 15 km € 0,29 per kilometer 

Extra zorg na de kraamweek

Hoe fijn is het als je ook na de kraamweek af en toe nog wat extra zorg mag ontvangen? Ook dan ben ik er voor jullie! Als post partum doula ben ik er bijvoorbeeld voor het bieden van een luisterend oor, emotionele of juist praktische ondersteuning. Ik ben er voor daar waar jullie mij nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan:

♥ Zorgen voor een gezonde maaltijd

♥ Boodschappen doen

♥ Ondersteunen bij lichte huishoudelijke taken

♥ Ondersteunen bij borst-of kunstvoeding

♥ Zorgen voor de baby, zodat jullie bijvoorbeeld nog wat kunnen bijslapen of even tijd hebben voor elkaar

♥ Emotionele ondersteuning

Samen bespreken we jullie wensen, hoeveel uur er nodig zal zijn en wat jullie van mij nodig hebben.